این اطلاعات برای کسانی که سندرم درد ساب آکرومیال در آنها تشخیص داده شده مفید است. افرادی که علائم جدید یا مداوم را تجربه می کنند باید با متخصص ارتوپدی تماس بگیرند.
سندرم درد ساب آکرومیال چیست؟
سندرم درد ساباکرومیال یک اصطلاح عمومی برای توصیف دردی است که از شانه نشات می گیرد و می تواند به سمت گردن یا پایین بازو گسترش یابد. این شایع ترین دلیل شانه درد است.
مفصل شانه متحرک ترین مفصل بدن است. این یک مفصل گوی و سوکت است که دامنه بسیار وسیعی از حرکت را با پشتیبانی عضلات روتاتور کاف و تاندونها ممکن میسازد. این وضعیت، سبب می شود تاندون ها به مرور ضعیف شوند.
سندرم درد ساباکرومیال ممکن است به دلایل زیر ایجاد شود:
- تغییرات مربوط به سن
- فشار تکراری
- جراحت یا تروما
با این حال، این وضعیت گاهی اوقات می تواند بدون هیچ دلیل ظاهری، ظاهر شود.
عوامل دیگری که می توانند بر سلامت تاندون تأثیر بگذارند عبارتند از:
- سیگار کشیدن
- چاقی
- رژیم غذایی پرچرب
- سطح کلسترول بالا
- دیابت (نوع 1 و 2)
علائم سندرم درد ساب آکرومیال چیست؟
علامت اصلی درد در قسمت بالای بازو است که در اثر حرکات یا فعالیت های خاص ایجاد می شود. این فعالیت ها شامل بلند کردن بازو از سطح شانه و رسیدن به پشت می باشد، به عنوان مثال هنگام پوشیدن کت. همچنین ممکن است دراز کشیدن روی شانه آسیب دیده دشوار باشد و خواب شما را مختل کند.
چگونگی تشخیص سندرم درد ساب آکرومیال
برای اینکه سندرم درد ساب آکرومیال تشخیص داده شود، نیاز به مراجعه به یک پزشک متخصص ارتوپد می باشد تا علائم ها بررسی شود. پزشک ابتدا از شما سوالاتی در مورد مشکل شانه تان می پرسد و سپس یک معاینه فیزیکی انجام می دهد. این معاینه ممکن است شامل بررسی دامنه حرکت و قدرت شانه شما باشد.
گاهی اوقات ممکن است نیاز به معاینه بیشتر برای رد سایر بیماری های احتمالی داشته باشید.
روش های درمان سندرم درد ساب آکرومیال
گزینه های درمانی به شدت علائم شما بستگی دارد. اگرچه اکثر موارد به خودی خود بهبود می یابند، برخی از موارد ممکن است زمان بر باشد تا حل شوند.
ممکن است بازوی شما واقعاً درد داشته باشد، اما مهم است که به حرکت شانه خود ادامه دهید. برای کمک به مدیریت درد، فعالیتهایی را که معمولاً در طول روز انجام میدهید به مدت زمان کمتری و در دفعات بیشتر تقسیم کنید.
این اقدامات به طور موقت به بهبود درد شما کمک می کند و با تمرین می توانید به فعالیت های عادی خود بازگردید. این بهترین راه برای کمک به بهبودی درد است.
اگر به تاندونوپاتی روتاتور کاف مبتلا هستید یا مشکوک به این درد می باشید، نباید مشکل را نادیده بگیرید. درد شما ممکن است با ورزش بهتر شود، اما تمریناتی که انجام می دهید ممکن است در روند بهبودی اختلال ایجاد کند و باعث آسیب بیشتر شود، طوری که درد شما پس از “گرم کردن” کم نمی شود و شما آن را در طول انجام فعالیت ها احساس می کنید. اگر این اتفاق بیفتد، بهبودی شما ممکن است طولانی تر شود و حتی چند هفته یا چند ماه طول بکشد تا شما بتوانید بهبودی کامل بیابید.
یخ درمانی
یخ ممکن است شامل یخ خرد شده باشد که در یک حوله مرطوب پیچیده شده است و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی ناحیه درد قرار می گیرد.
ورزش
تمرینات هدفمند شانه برای تشویق حرکت، تمرینات کششی و تقویتی می تواند به بهبود حرکت بازو و درد کمک کند.
شاک ویوتراپی
شاک ویو تراپی را می توان برای بهبود درد، در نظر گرفت. همچنین در تاندونوپاتی کلسیفیک که در آن خار استخوانی وجود دارد، فواید زیادی دارد.
مصرف داروهای مسکن
داروهای ضد درد و مسکن مانند ایبوپروفن می تواند به شما کمک کند تا راحت تر حرکت کنید و کمتر احساس درد کنید.
تزریق کورتیکواستروئید
کورتیکواستروئیدها داروهایی هستند که به کاهش درد و التهاب کمک می کنند. آنها همچنین ممکن است با بی حسی موضعی تزریق شوند.
این تزریق ها وضعیت شما را درمان نمی کنند یا سفتی شانه را کاهش نمی دهند، بلکه برای کمک به درد استفاده می شوند.
عمل جراحی
سندرم درد ساب آکرومیال تا زمانی که به درستی تشخیص داده شده و به طور مناسب درمان شود، هیچ اثر طولانی مدتی ایجاد نمی کند. در غیر این صورت، میتواند منجر به درد طولانیمدت در بازو شود و شما را از انجام فعالیت ها بازدارد. گاهی اوقات علائم آنقدر بد هستند که نیاز به جراحی دارند.
اگر روش های گفته در بهبودی درد ساب آکرومیال موثر نبود، جراحی گزینه مناسبی برای شماست. لازم به ذکر است که جراحی ساب آکرومیال مانند سایر عمل های جراحی مزایا و معایب خاص خودش را دارد اما قطعا مزایای آن خیلی بیشتر از عوارض آن می باشد.
سخن آخر
با پیروی از این توصیه ها، باید در طول زمان شاهد پیشرفت های تدریجی باشید.
اگر علائم شما بهبود نیافت یا بدتر شد، در عرض 6 هفته پس از پیروی از این توصیه ها، با یک متخصص مراقبت های بهداشتی در مورد علائم خود صحبت کنید.
هنگام مواجهه با هر گونه بیماری مهم است که مراقب سلامت روانی خود نیز باشید زیرا این امر می تواند بر بهبودی شما تأثیر بگذارد.
بدون دیدگاه