جراحی تاندون شانه

عوامل مختلفی باعث پارگی‌های جزئی یا عمقی در تاندون‌ها می شود که اگر به آن ها اهمیت داده نشود سبب قطع یا پاره‌شدن کامل تاندون می شود. عمل جراحی تاندون چاره‌ساز این مشکل است.

جراحی تاندون شانه، که به عنوان ترمیم روتاتور کاف نیز شناخته می‌شود، نوعی جراحی است که هدف آن ترمیم پارگی روتاتور کاف می باشد. روتاتور کاف از چهار تاندون تشکیل شده است که به عضلات تیغه شانه (کتف) و استخوان بازو متصل می شود. این عضلات با هم کار می کنند تا باعث حرکت و ثبات شانه شوند.

کلینیک دکتر حسین حاجی تقی بهترین خدمات را در زمینه جراحی تاندون شانه ارائه می دهد. همچنین دکتر حاجی تقی، فوق تخصص ارتوپدی جراحی های موفقیت آمیزی در این زمینه داشته است.

روتاتور کاف چیست؟

روتاتور کاف از چهار ماهیچه و تاندون تشکیل شده است که بازوی شما را به بالای تیغه شانه (آکرومیون) متصل می کند. اگر روتاتور کاف ضعیف یا پاره شود، ممکن است دچار درد و ضعف شوید. عدم تعادل عضلانی باعث می شود تاندون به آکرومیون برخورد کند که ممکن است باعث درد، تورم و زخم شدن تاندون ها شود. در طول زمان، این تاندون‌ها می‌توانند تا حدی آسیب ببینند که پاره شوند و باعث درد و ضعف شود.

معمولا ۲ نوع آسیب می تواند به روتاتور کاف وارد شود:

  • پارگی روتاتور کاف: یکی از شایع ترین آسیب هایی که ممکن است به شانه وارد شود، پارگی روتاتور کاف است و اغلب به دلیل افتادن یا بلند کردن جسم سنگین ایجاد می شود.
  • دژنراسیون روتاتور کاف: این می تواند به دلیل سن، سایش و عوامل ژنتیکی باشد.
روتاتور کاف چیست؟

جراحی تاندون شانه

آسیب های شانه شایع است. ورزشکاران و کارگران ساختمانی اغلب به دلیل حرکات مکرر و استفاده بیش از حد از شانه دچار آسیب روتاتور کاف می شوند. روتاتور کاف ممکن است در اثر سقوط یا آسیب های دیگر دچار مشکل شود. در ابتدا پزشک ارتوپد روش های غیر جراحی را تجویز میکند اما اگر درمان های غیر جراحی رضایت بخش نباشد پزشک برای جراحی اقدام می کند.

جراحی ترمیم روتاتور کاف ممکن است یک درمان موثر باشد. برای ترمیم پارگی روتاتور کاف، جراح ارتوپد با استفاده از بخیه قابل جذب، تاندون را مجددا به استخوان بازو متصل می کند.

انواع روش های جراحی و غیر جراحی برای ترمیم روتاتورکاف

روش های غیر جراحی

در ابتدا که برای آسیب روتاتور کاف به پزشک ارتوپد مراجعه می کنید، برای شما روش های غیر جراحی را تجویز می کنند که برخی از آن ها شامل موارد زیر است:

  • استراحت
  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
  • تمرینات تقویتی و کششی
  • تزریق استروئید

روش های جراحی

اگر روش های پزشکی کارساز نباشد، پزشک جراحی را تجویز می کند. جراحی روتاتورکاف به دو صورت انجام می گیرد:

  • آرتروسکوپی

آرتروسکوپ ابزار کوچک و لوله ای شکلی است که در مفصل قرار می گیرد. این شامل سیستمی از لنزها، یک دوربین فیلمبرداری کوچک و یک چراغ برای مشاهده است. دوربین به یک سیستم مانیتورینگ متصل است که به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی اجازه می دهد تا یک مفصل را از طریق یک برش بسیار کوچک مشاهده کند. آرتروسکوپ اغلب همراه با ابزارهای دیگری که از طریق برش دیگری وارد می شوند استفاده می شود.

  • جراحی باز تاندون

اگر آسیب روتاتور کاف با استفاده از آرتروسکوپی قابل ترمیم نباشد، ممکن است ترمیم باز انجام شود. در برخی موارد، ممکن است نیاز به پیوند تاندون یا تعویض مفصل باشد.

جراحی تاندون شانه

انواع پارگی تاندون شانه

پارگی مزمن

این نوع آسیب بر اثر فرسودگی تاندون ها و به مرور زمان رخ می دهد.

پارگی حاد

این نوع آسیب بر اثر حوادث ناگهانی و ضربه به تاندون ایجاد می شود. التهاب و اسپاسم عضلات ناحیه شانه از نشانه های اولیه پارگی تاندون است.

پارگی کامل

در این روش تاندون به طور کامل پاره می شود و پزشک با جراحی باز و یا جراحی آرتروسکوپی نسبت به تعمیر روتاتورکاف اقدام می کند.

پارگی نسبی

در این حالت تاندون به صورت کامل پاره نشده و ممکن است فرد با انجام درمان هایی همچون فیزیوتراپی بهبود یابد.

 

چه زمانی جراحی روتاتور کاف توصیه می شود؟

در آسیب های جزئی و کلی تاندون شانه زمانی که بیمار روش های محافظه کارانه مانند فیزیوتراپی و سایر روش های غیر جراحی را دو یا سه ماه امتحان کند و همچنان درد و مشکل در فعالیت‌ها داشته باشد، پزشک ارتوپد، جراحی را توصیه می کند.

عوارض جراحی تاندون شانه

جراحی تاندون شانه مانند هر جراحی دیگری ممکن است عوارضی داشته باشد. برخی از عوارض احتمالی شامل موارد زیر است:

  • خون ریزی
  • عفونت
  • لخته شدن خون در پاها یا ریه ها
  • ممکن است درد و ضعف مفاصل با جراحی برطرف نشود.
  • ممکن است شانه دامنه کامل حرکت خود را بازیابی نکند.
  • آسیب دیدن اعصاب یا عروق خونی در ناحیه جراحی که در نهایت منجر به ضعف و بی حسی می شود.

بسته به شرایط پزشکی خاص شما ممکن است خطرات دیگری نیز وجود داشته باشد. قبل از انجام عمل حتماً در مورد هرگونه نگرانی با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

مراقبت های بعد از جراحی تاندون شانه

یک هفته پس از جراحی باید فیزیوتراپی را شروع کنید. برنامه فیزیوتراپی سه تا چهار ماه زمان می برد. معمولا شش تا هشت هفته طول می کشد که تاندون به استخوان بچسبد و بهبودی حاصل شود. زمان بهبودی کامل بسته به اندازه پارگی متفاوت است. برای یک پارگی کوچک، زمان بهبودی کامل حدود چهار ماه، برای پارگی بزرگ، شش ماه است. برای پارگی های شدید و عظیم، بهبودی کامل می تواند بین ۶ تا ۱۲ ماه طول بکشد.
بیماران اغلب پس از سه ماه می توانند به بیشتر فعالیت های خود بازگردند، اما انجام ورزش های سنگین ممکن است برای چهار تا شش ماه محدود شود. هدف از استراحت دستیابی به دامنه کامل حرکت و بازیابی قدرت کامل بازو است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *